Älgfärsbiffar med kantarellkvarg

Det finns få saker jag uppskattar så högt som de smaker våra svenska skogar erbjuder. De är välsmakande, spännande och det bästa av allt är att man kan vara säker på att de är utan tillsatser, åtminstone om det är ”egenproducerat”.

För er som är lika trollbundna som mig av de svenska skogarnas fynd, följer ett spännande middagstips.

Ingredienser:

Älgfärsbiffar

  •     500 g älgfärs
  •     1 stor vitlöksklyfta
  •     1 liten gullök
  •     1 ägg
  •     1 msk dragon
  •     ½ tsk färsk chili
  •     Salt & peppar

Kantarellkvarg

  •     1 burk kvarg
  •     2 dl färska kantareller
  •     ½ rödlök
  •     1 tsk chili och citrongräsbiljong (pulverformat)
  •     1 tsk tamarissoja
  •     Färsk gräslök

Utförande:

 Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med älgfärsbiffarna genom att mixa lök, vitlök, dragon och chili med en stavmixer. Blanda därefter lökmixen med älgfärsen i en bunke och tillsätt ägg, salt och peppar. Forma små biffar, lägg dem i en eldfast form och ugnsstek dem i ca 30 minuter.

 Tillred under tiden kantarellkvargen genom att bryna kantarellerna i en stekpanna tills de mjuknat en aning. Blanda kvarg, hackad rödlök, outspädd buljong, tamarissoja och färsk gräslök i en skål och tillsätt till sist de varma kantarellerna.

Servera älgfärsbiffarna tillsammans med en god sallad, ugnsbakade rotfrukter/potatis och en stor klick kantarellkvarg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s