Frukostpannkakor creamcheese fyllning & varm hallonsås!

Om jag fick välja ett enda livsmedel att livnära mig på resten utav mitt liv så skulle det utan tvekan vara ägg. Ägg är inte bara näringsrikt och gott utan det går även att variera i oändlighet. Kokt, stekt, omelett, äggröra, oopsies och pannkakor, ja listan kan göras lång.

Dagens frukost bestod just av det sistnämnda, nämligen pannkakor och inte vilka pannkakor som helst, utan pannkakor som enbart bestod av ägg, naturell yoghurt och lite salt. Fantastiskt enklet, gott och nyttigt. Jag har tidigare gjort dessa pannkakor med kvarg, men naturell yoghurt fungerade aningen bättre och gjorde smeten smidigare.

Ingredienser 6-7 st

Pannkakor

  • 2 hela ägg
  • 3 äggvitor
  • ½ dl naturell yoghurt
  • En nypa salt

Fyllning

  • 100 g mager creamcheese
  • 1/3 banan
  • 1 klyfta papaya
  • ½ dl hallon

Garnering

  • 1 dl Hallon
  • Finriven kokos
  • Krossade pistagenötter

Utförande:

Vispa samman ägg, äggvita, yoghurt och en nypa salt. Värm upp en stekpanna och tillsätt lite stekfett. Fördela smeten i stekpannan och grädda tunna frasiga pannkakor.

Tillred under tiden fyllningen genom att mosa samman banan, papaya, hallon och blanda med creamcheesen. Värm upp hallonen till garneringen i en gryta och rör om tills det bildats en sås. Fördela fyllningen i pannkakorna och rulla ihop dem.

Häll över den varma hallonsåsen, strö över finriven kokos och toppa ed en klick naturell cream cheese.

Smaka av och njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s