Kycklingfärsbiffar med blomkålsris & het jordnötssmörssås

Het jordnötssmörsås

  • 20 gram ekologiskt jordnötssmör
  • 10 g naturella jordnötter
  • 125 g kvarg
  • 1 msk tamarisoja
  • Hackad färsk röd chili

Kycklingfärsbiffar

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 tsk sambal olek
  • 50 g keso
  • Skivad salladslök (blasten)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Ca 1 tsk Örtsalt med smak av chili

Smaksatt blomkålsris

  • 1 Rivet blomkålshuvud
  • Buljong med smak av citrongräs och chili

Utförande:
Blanda noggrant  jordnötssmör med kvarg & tamarisoja. Tillsätt färsk hackad chili & hela jordnötter. Låt stå kallt en stund innan servering.

Tillred under tiden kycklingfärsbiffarna genom att blanda kycklingfärs med keso, skivad salladslök, pressad vitlök, sambal olek och örtsalt. Forma till biffar i önskad storlek och bryn dem i en stekpanna.

Koka upp vatten i en gryta och tillsätt buljongen. Riv ett blomkålshuvud på den grövre delen av ett rivjärn och lägg den rivna blomkålen i buljongvattnet. Låt koka några minuter och slå sedan av vattnet.
Lägg upp blomkålsriset & kycklingfärsbiffarna på en tallrik täckt av bladspenat och toppa med jordnötssmörsåsen medan det är rykande varmt.

Smaka av och njut av den underbara smakkombinationen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s