Energibollar med cashewnötter, aprikoser & gojibär

energibollar

Ingredienser:

  •  140 g malda hasselnötter
  • 1 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
  • 40 g ekologiskt jordnötssmör (creamy)
  • 50 g färska dadlar
  •  5 g kakao
  • 30 g soft apricots (ekologiska)
  • 10 g torkade gojibär
  • 20 g rostade & saltade cashewnötter
  • Ev. lite vatten vid behov

Utförande:

Mixa malda hasselnötter, vaniljpulver, jordnötssmör, dadlar & kakao i en matberedare tills det blivit en slät och fast massa. Vid behov: tillsätt lite vatten om degen verkar torr.

Lägg över degen i en bunke grovhacka cashewnötterna och aprikoserna. Häll i gojibär, cashewnötterna och aprikoserna i samma bunke som degen och knåda noggrant så att ingredienserna fördelar sig jämt i hela smeten.

Låt stå i kylen en liten stund för lättare bearbetning. Forma därefter små bollar och rulla dem i kokos eller annat önskad garnering.

Förvara i frysen och ta fram en liten stund innan servering, smaka av och njuuuut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s