Fem lättare luncher

När tiden inte räcker till kan och fantasin sviker kan det lätt bli att man avstår att laga mat och istället köper något ute. Maten på lunchrestauranger är oftast proppade med transfetter och kemiska substanser. Det är bättre att ta med sin egen matlåda. Det behöver varken vara avancerad eller ta långt tid för att smaka gott samtidigt som det är nyttigt. Nedan finner ni mina 5 favoriter som jag brukar tillaga när tiden är otillräcklig och inspirationen saknas.

1. Äggrulle med parmafyllning

• 3 ägg
• 4 skivor parmaskinka
• ½ tsk sambalolek
• ½ burk lätt kesella
• Ruccolasallad
• Hackad rödlök
• Salt & peppar

Sätt ugnen på 225 C och lägg parmaskivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Tillaga dem i ugnen tills de fått en krispig yta.
Separera äggulorna från äggvitorna. Blanda äggvitor med lite flingsalt. Stek äggvitorna i en stekpanna tills de stadgat sig. Rör samman ruccola, kesella, rödlök, sambalolek, kryddor och bryt ner parmaskinkan i röran. Bred ut röran över äggvitorna och rulla ihop. Klar att servera!

2. Tonfiskröra med avokado

• 1 burk tonfisk i vatten
• 1 kokt ägg
• ½ burk lätt kesella
• Hackad salladslök
• 25 g fetaost (light)
• Salt
• Grovmalen svartpeppar
• ½ avokado

Mosa avokadon och fetaosten och rör ner i kesellan. Hacka ägg och lök i fina bitar och vänd ner i avokadoröran tillsammans med Tonfisken. Blanda noggrant och servera röran på en badd av ruccola och skivad rödlök.

3. Mikroägg med kalkon

• 3 äggvitor
• 2 skivor rökt kalkon
• Skivad purjolök
• Röd paprika
• 2 msk lättkeso

Häll äggvitorna i en skål och blanda i keso, lök, paprika och strimlad kalkon. Kör i mikron ca 3 minuter eller tills blandningen stadgat sig. Servera med en fräsch sallad och skivad avokado.

4. Kräftsallad med krämig limedressing och pinjenötter

• Kräftor i lag
• Babyspenat
• Soltorkade tomater (Ej i olja)
• laktosfri salladsost (valio)
• Pinjenötter
• Avokado
• Plommontomater (mini)

Dressing
• 1/2 burk lättkesella
• 1/2 lime, rivet skal och pressad saft
• Laktosfri salladsost (valio)
• Salt & Grovmalen svartpeppar

Mosa salladsosten och blanda med kesella, lime och kryddor. Låt stå kallt för fylligare smak.

5. Laxröra med vitlök på proteinbröd

Laxröra

• Kallrökt lax
• ½ burk lätt kesella
• Färsk timjan
• Färsk röd chili
• 1 pressad vitlöksklyfta
• Rödlök
• Salt & peppar
• Babyspenat

Proteinbröd (förbereds dagen innan eller tidigare)

• 100 g sojamjöl
• 1 dl lätt kesella
• 100 g krossade linfrö
• 25 g Valnötter
• 25 g pumpafrö
• 1 msk fiberhusk
• 2 tsk bakpulver
• 2 dl äggvitor
• Blanda alla ingredienser och tillaga i 225 C ca 20 min

Strimla lax och spenat. Hacka timjan, rödlök och chili. Blanda alla ingredienserna tillsammans med kesellan och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar och låt stå kallt tills servering.Rosta proteinbrödet så att det får en krispig yta. Lägg på röran och toppa med skivad avokado!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s