Hälsosamma pepparkaksdegsbollar

pepparkaksbollar

Ingredienser:

  •     50 g ekologiska hasselnötter
  •     50 g ekologiska mandlar
  •     20 g ekologiskt jordnötssmör, Crunchy
  •     5 st färska urkärnade dadlar
  •     1 tsk finmald nejlika
  •     0,5 tsk finmald ingefära
  •     0,5 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver eller kärnorna från en vaniljstång
  •     1,5 tsk kanel
  •     0,5 tsk kardemumma
  •     1 msk vatten

Garnering

  • Hackade hasselnötter

Utförande:

Mixa hasselnötter och mandlar till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt dadlar, jordnötssmör och de torra kryddorna. Mixa ytterligare en stund och tillsätt sedan vattnet. Mixa tills det bildats en fast och formbar deg som släpper från matberedarens kanter.

 Rulla små bollar av degen och garnera hälften av bollarna med finmald kokos och resterande hälft med hackade hasselnötter.

 Låt stå i frysen ca 30 minuter innan servering!

 Tips: Rulla bollarna med fuktade händer för att få garneringen att fastna bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s