Kladdig chokad & jordnötsmörskaka

kladdkaka jordnötssmör

Ingredienser:

  •  170 g sötmandel
  •  10-11 st färska dadlar
  • 50 g ekologiskt naturellt jordnötssmör (creamy)
  • 50 g kakao
  • 1½ tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 4 msk vatten
  • ½ krm salt

Utförande:

Mixa mandlarna i en matberedare till ett fint mjöl.

Tillsätt därefter dadlar, jordnötssmör, vaniljpulver, kakao, salt samt vattnet och mixa tills det blivit en slät och fast deg.

Tryck ut degen i en rund form av mindre variant eller forma den till en rund kaka.

Ställ in i frysen en stund innan servering.

Serveringstips: Färska hallon, soyagrädde eller kokosgrädde och physalis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s