Krämfyllda choklad & nötrutor

chokladrutor med fyllning

Ingredienser:

  •     60 g hasselnötter
  •     50 g mandel
  •     20 g Ekologiskt jordnötssmör (creamy)
  •     6 st dadlar
  •     ½ tsk ekologiskt äkta vaniljpulver el. vaniljstång
  •     1 msk ekologisk kakao
  •     1 msk vatten

Chokladkräm

  •  80 g naturella cashewnötter
  •  ½ moget päron ca 70 g
  •  2 tsk vatten
  •  1 tsk ekologisk kakao
  • 1 msk avagesirap el. honung)

Utförande:

Mixa samtliga ingredienser till degen i en matberedare tills det bildats en slät och formbar deg.

Platta sedan ut degen, forma den till en fyrkant (ca 0,5 cm tjock) och låt den ligga i frysen i minst 30 minuter för enklare bearbetning.

Fördela degen jämnt på ett bakplåtspapper, vik in kanterna på bakplåtspappret så att det bildas en fyrkant runt degen. Vänd bakplåtspappret upp och ned och kavla sedan utanpå bakplåtspappret så att degen fördelar sig jämt i bakplåtspappret utefter den färdigvikta fyrkanten. Låt sedan den inpackade nötplattan ligga kvar i bakplåtspappret under tiden den ligger i frysen.

Tillred chokladkrämen genom att mixa cashewnötterna till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt sedan päron, avage/honung & vatten och fortsätt mixa tills det bildats en slät och krämig smet.

Ta fram degplattan ur frysen, dela den på mitten och bred på chokladkrämen på ena hälften och lägg den andra hälften som ett lock över (ta hjälp av bakplåtspappret). In ytterligare en stund i frysen och skär sedan ut lagom stora munsbitar.

Smaka av och njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s