Krämig caesarsallad med rostade valnötter

Ceasarsallad är en fantastisk rätt som fram tills nu har varit oförtjänt underskattad från min sida. Jag fick upp ögonen för caesarsalladen under vår semestertripp, då jag blev serverad en himmelskt god cesarsallad med fräscha råvaror, krämig dressing och stora kycklingfilébitar.

Inspirerad av restaurangens fantastiska sallad valde jag att försöka tillaga en egen version av caesarsallad, vilket blev ett minst sagt lyckat experiment. Med en ”proteinboostad” dressing och extra mycket av allt, blev denna sallad min nya favorit som definitivt kommer tillagas vid upprepade tillfällen under denna sommar.

Ingredienser:

• 3 st kycklingfiléer
• 120 g kallrökt skinka
• 1 huvud romansallad eller annan krispig sallad
• ½ rödlök
• 1 dl valnötter (torrostade i stekpanna)
• Riven parmesan

Caesardressing a`la linda
• 1 äggula
• 1 dl kvarg
• 4 sardeller
• 1 stor klyfta vitlök
• 0,5 dl finriven parmesan
• Citronsaft
• 1 msk olivolja
• salt

Utförande:

Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna och krydda efter önskemål. Ugnsstek dem därefter i 20 – 30 min i 150 grader.
Knaperstek under tiden den kallrökta skinkan i en stekpanna, lägg över den på en tallrik och låt den svalna en aning.
Skär upp salladen grovt, skiva rödlöken och blanda samman i en bunke.

Tillred dressingen genom att mixa samman sardeller, vitlök, parmesan och kvarg till en slät massa i en matberedare eller med en stavmixer. Häll försiktigt i olivoljan och äggulan samtidigt som du mixar. Smaka av med salt och några droppar citronsaft.

Häll hälften av dressingen i salladsskålen och blanda noggrant. Tillsätt därefter grova bitar av den knaperstekta skinkan, stora bitar av den ugnsstekta kycklingfilén, grovriven parmesanost samt resten av Caesardressingen. Blanda noggrant och stör till sist över de torrostade valnötterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s