Krispig müsli med nötter & kokosflakes

Ingredienser:

• Naturella mandlar
• 1 påse Stora pumpakärnor
• 1 liten påse Valnötskärnor
• 1 dl Linfrö
• 1 dl Sesamfrö
• 1 dl Kokosflakes
• 1 st Vaniljstång

Utförande:

Hacka nötterna i önskvärd storlek och lägg dem i en bunke tillsammans med pumpakärnor, linför och sesamfrö. Kärna ur vaniljstången och blanda vaniljkärnorna med müslin. Fördela müsliblandningen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 200 c tills de fått en gyllenbrun färg (observera att det snabbt kan brännas vid så det gäller att vara på sin vakt) Ta ut den färdigrostade muslin och lägg snabbt över i en skål. När muslin avsvalnat blandar du i rostade kokosflakes. Avnjut med exempelvis kesella smaksatt med vaniljprotein och färska björnbär. (Müslin kan med fördel förvaras i skafferiet en längre period)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s