Kycklingfärsbullar med äppeltzatsiki och blomkålsris.

Kycklingfärsbullar
400 g kycklingsfärs
1,5 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten riven lök
Grovhackad färsk basilika i valfri mängd
Salt & peppar

Utförande:

Blanda samman kycklingfärsen med samtliga ingredienser och forma till små runda bollar. Bryn i stekpanna alternativt ugnsstek tills de är genomstekta.

Äppletzatziki
1 rivet äpple (fast & syrligt)
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk grovhackad citronmeliss
250 g lättkvarg (jag använder Valios mat & bak kvarg 0,3 %)
Ev. salt om så önskas

Utförande:

Rör samman samtliga ingredienser med kvarg och låt stå kallt en stund innan servering.

Blomkålsris

½ blomkålshuvud

1 msk renee voltaries lantbuljong

Utförande:

Koka upp vatten och buljong. Riv blomkålen grovt med ett rivjärn och låt koka någon minut i buljongvattnet.

Servera kycklingbullarna tillsammans med blomkålsris, äppletzatziki och en fräsch sallad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s