Lättlagat & välsmakande proteinbröd

Proteinbröd

Ingredienser:

3 äggvitor
2 tsk fiberhusk
2 msk hampaprotein/naturellt protein
250 g lättkesella
½ dl valnötter
1 dl torrostade pumpakärnor
1 dl linfrö
1 tsk salt
1½ dl mandelmjöl

Utförande:
Blanda samtliga ingredienser i en skål och fördela den färdiga smeten i en avlång brödform. Strö över pumpakärnor och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 50 minuter

Annonser

2 thoughts on “Lättlagat & välsmakande proteinbröd

  1. Hej! Kan man byta ut hampaproteinet mot något annat och kan man även i detta fall byta ut mandelmjöl mot havremjöl?
    Testade förresten förra brödet och det blev jätte gott!! Funkade att byta ut mot havremjöl men fick som du sa ta lite extra vätska. Tack återigen för en bra blogg så kul med alla recepten 🙂

    • Hej Sofia:)

      Du kan utesluta proteinet helt om du inte har det hemma, alternativt att du tillsätter naturellt protein, men det är så liten mängd att det varken gör till eller från om du utesluter det helt 🙂 Jag tror heller inte att det är några problem att byta ut mandelmjölet mot havremjöl, men håll koll på konsistensen precis som tidigare 😀 Lycka till 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s