Ljuvlig & hälsosam kladdkaka

kladdkaka mandel

Utifrån inspirerande Raw food recept lyckades jag skapa en beroendeframkallande kladdkaka. Enkel att tillaga, inga onödiga tillsatser och bara naturliga råvaror. Sedvanlig kladdkaka innehåller mängder av raffinerat socker medan sötman i denna kladdkaka kommer från dadlar. Kladdkakan är fullspäckad med antioxidanter från kakao samt naturliga fetter från den näringsberikade mandlar.

Man kan helt enkelt inte göra annat än att avnjuta den med gott samvete!

Ingredienser:

170 g (3,5 dl) mandel
70 g (10 st) torkade dadlar
40 g (2 msk) Renée Voltaries mandelsmör
40 g (1 dl) kakao
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
3-4 msk vatten
½ krm salt

Utförande:

Mixa samtliga ingredienser i en matberedare till en fast massa. Tryck ut den i en rund form av mindre variant eller forma den till en rund kaka. Ställ in i frysen en stund innan servering.

Servera med varm hallonsås, färska bär & soja, cashew eller kokosgrädde!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s