Ljuvliga kanelbullar ”raw style”

kanelbullar

Ingredienser:

Bulldeg

  •  1 dl boveteflingor
  •  1 dl kokosmjöl
  •  7 st färska urkärnade dadlar
  • 100 g ekologiskt jordnötssmör (crunchy)
  • 1 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver eller ”kärnorna” från 1 st vaniljstång
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 dl vatten

 Fyllning

  • 80 g naturella cashewnötter
  • ½ tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 4 st färska urkärnade dadlar
  • 40 ml vatten
  • 25 g krossad mandel

Utförande:

Börja med att tillreda bulldegen genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare tills det bildas en fast och formbar deg som släpper från matberedarens ”väggar”.Platta ut degen mellan två bakplåtspapper och kavla sedan ut degen till en ca 0,5 cm tjock rektangel. Låt degen vila i rumstemperatur en liten stund

Tillred under tiden fyllningen genom att finhacka cashewnötter, dadlar, vaniljpulver och kanel i en matberedare. Tillsätt därefter lite av vattnet i omgångar tills det bildats en krämig och slät smet. Rör därefter i de krossade mandlarna.

Bred sedan ut smeten jämt fördelat på den utkavlade degen och rulla samman degen med hjälp av bakplåtspappret.

Skär sedan upp degen i lagom stora bitar och servera med färska bär och en kopp rykande färsk kaffe eller te.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s