Morotschips med avocadopesto

Receptet till morotschipsen fick jag av den inspirerande bloggen träningsglädje, dock penslade jag morotsskivorna med äggvita istället för olja.

Morotschips:

  • 1 äggvita
  • 5 morötter
  • flingsalt

Sätt ugnen på 165 grader.

Hyvla morötterna med en potatisskalare till tunna skivor. Lägg dem i en skål och häll i äggvitan och blanda tills morötterna är täckta av äggvita. Lägg upp dem på en plåt täckt av bakplåtspapper, strö över flingsalt och rosta dem i ugnen ca 20 min.

Avokadopesto:

  • 1 hel avokado
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl pinjekärnor
  • havssalt

Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer till en slät och krämig massa. Smaka av med salt & tillsätt några droppar lime för att bevara färgen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s