Müsli med smak av kardemumma och apelsin

Ingredienser:

Fibrex
Dinkelflingor
Chiafrö
Pumpakärnor
Solrosfrö
Hasselnötter
Valnötter
Mandel
Sesamfrö
Ekologiska torkade aprikoser
Ekologiskt vaniljpulver (osötat)
Kardemumma
Kanel
Rivet apelsinskal & saften från en apelsin

Utförande:

Krossa och hacka nötterna och lägg dem på en ugnssäker plåt med resterande ingredienser, förutom kryddorna och aprikoserna. Strö över vaniljpulver, kanel och kardemumma i önskad mängd och strö över lite rivet apelsinskal. Rosta i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter eller tills muslin fått en fin färg.
Låt muslin svalna något och pressa därefter över saft från en apelsin och blanda i bitar av torkad aprikos.
Servera med naturell kvarg och färska sommarbär.

Annonser

2 thoughts on “Müsli med smak av kardemumma och apelsin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s