Nötfärsgrotta med italiensk fyllning!


Ingredienser:

Botten
• 500 g nötfärs (fetthalt, max 10%)
• 1 ägg
• 1 ½ msk Torkad oregano & Basilika
• 1 stor pressad vitlöksklyfta
• Salt & Peppar
Fyllning
• 1 dl minikeso
• ½ rödlök
• Färsk oregano
• 4 Soltorkade tomater (strimlade, ej i olja)
• 3 skivor parmaskinka (utan fettkant)
Gör så här:

Blanda samman alla ingredienser till nötfärsen och dela upp färsen i två lika stora delar. Platta ut ena hälften i en ugnssäker form och forma den till en tunn oval botten.

Lägg den andra hälften på ett bakplåtspapper och upprepa samma process som ovan. Bred ut keso på den hälft som ligger i formen och lägg skivad rödlök, soltorkade tomater, oregano samt parmaskinka ovanpå.
Vänd den andra hälften över nötfärsplattan med fyllning och nyp ihop kanterna runt om så att fyllningen inte läcker ut under tillagningen.
Tillaga i ugnen ca 20-30 min på 225 C.
Ta ut ur ugnen och låt sedan svalna en aning.
Dela ”nötfärsgrottan” i lika stora skivor och servera med en krispig sallad och avokadomousse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s