Pestoslungad sparrispasta med serranoskinka

Ingredienser:

• 1 knippe  färsk (grön) sparris
• 1 kruka basilika
• 1 dl rostade pumpakärnor (torrostas i stekpanna)
• 1 vitlöksklyfta
• 1 dl minikeso
• Havssalt & svartpeppar
• Romantica tomater
• serranoskinka

Utförande:

Hyvla sparrisen med en potatisskalare till tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och häll över kokande vatten. Låt dra ca 40-50 sek och häll över dem i ett durkslag så att vattnet får rinna av.
Tillred under tiden peston genom att mixa pumpakärnor, keso, basilika och vitlök med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt pesto och tomater i sparrispastan och blanda noggrant. Servera med rosor av serranoskinka och strö över rostade pumpakärnor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s