Pistagebollar med smak av päron

pistagebollar

Ingredienser:

  • 30 g pistagenötter
  •  30 g cashewnötter
  •  50 g urkärnade dadlar
  • 50 g moget päron
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver (osötat)

Garnering

  • Finriven kokos

Utförande:

Mixa pistagenötter, cashewnötter och urkärnade dadlar i en matberedare. Tillsätt päron och vaniljpulver och mixa ytterligare en stund tills det bildats en formbar och kladdig deg. Ställ in degen i frysen ca 10-15 minuter innan bearbetning.

Ta därefter ut degen och forma till små bollar. Fukta händerna lite lätt för att undvika att degen klibbar fast sig på händerna. Rulla bollarna i kokos och ställ dem i frysen någon timme innan servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s