Proteinrika & krämiga kantarellcrêpes med kallrökt skinka

Proteinpannkakor 4 st (crêpessmet) 

  • 2 hela ägg
  • 2 äggvitor
  • 50 g kvarg
  • Salt

Vispa samman äggen och kvargen till en slät smet och stek tunna pannkakor i en stekpanna med lite matfett. Lägg dem på ett fat och låt svalna en aning.

Kantarellfyllning:

  • 150 g kantareller
  • 1 liten hackad rödlök
  • 5 skivor kallrökt skinka
  • 2 msk kokosmjölk
  • 80 g salladsost, laktosfri (är mycket krämigare än fetaost)
  • 50 g kvarg
  • Örtsalt med smak av ramslök

Stek kantarellerna tillsammans med den hackade löken och strimlade skinkan tills det fått en fin färg. Tillsätt kokosmjölk och låt puttra någon minut tills vätskan avdunstat en aning.

Mosa salladsosten och blanda den med kvargen. Häll kantarellblandningen i en skål och tillsätt kvargröran medan kantarellblandningen fortfarande är varm. Rör om noggrant och smaksätt med örtsalt.

Lägg röran i de ljumna pannkakorna och vik pannkakan som en wrap så att den sluts samman. Lägg i en eldfast form, strö över lite salladsost eller parmesan och gratinera i ugnen ca 10 minuter på 225 grader.

Servera med en fräsch sallad och njut av denna enkla smakupplevelse!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s