Proteinrika matmuffin med lufttorkad skinka & soltorkad tomat

Ingredienser:

• 30 g (ca 1 dl) fibrex
• 40 g (2 dl) pofiber
• 20 g (0,5 dl) sesamfrö
• 3 tsk bakpulver
• 0,5 tsk havssalt
• 1 tsk torkad vitlök & pepparmix
• 150 g (1,5 dl) kvarg , mat & bak
• 100 g (1 dl) keso, låg fetthalt
• 1 ägg
• 1 äggvita
• 1,5 dl vatten (tillsätt mer vid behov)
• 50 g soltorkade tomater (utan olja), ca 9 st
• 80 g lufttorkad skinka (med eller utan fettrand, jag valde utan)
• 1 kruka basilika
• 75 g (0,5  pkt) fetaost 10 %

Utförande:

Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa fibrex, sesamfrö & torkad vitlök/pepparmix i en matberedare eller blender till ett grovt mjöl. Blanda de torra ingredienserna i en skål; Fibrexmixen, pofiber, salt & bakpulver.

Mixa därefter kvarg & keso med en stavmixer eller i en matberedare till en slät massa och blanda samman massan med uppvispade ägg och vatten.

Häll i kvargblandningen i skålen med de torra ingredienserna och blanda noga. Grovhacka basilika, soltorkade tomater & lufttorkad skinka och vänd ner dem i brödsmeten tillsammans smulad fetaost. Blanda noggrant och fördela sedan smeten i ca 10-11 muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter och låt svalna innan servering.

Fyllningen kan varieras efter smak och tycke. Man kan även välja att göra brödbullar av degen istället för muffin!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s