Rödbetstzatziki med het kycklingfärssås & blomkålsris!


Ingredienser:

Rödbetstzaziki

1½ stor kokt rödbeta
125 g kvarg
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 nypa havsalt med smak av vitlök

Kycklingfärssås:

1 pkt kycklingfärs (400 g)
10 st körsbärstomater
2 tsk sambal olek
1/3 färsk röd chili
1/3 Skivad gul zucchini (liten)
½ gul lök
½ dl vatten
Havssalt/örtsalt med chili

Utförande:
Strimla de kokta rödbetorna och lägg i en skål tillsammans med kvarg och pressad vitlök. Rör om noggrant och smaka av med havssalt tills den fått önskad sälta. Låt stå kallt en stund innan servering.
Bryn under tiden kycklingfärs tillsammans med lök tills kycklingfärsen är genomstekt och löken mjuknat. Tillsätt pressad vitlök, sambal olek, zucchini, tomater, kryddor , vatten och låt puttra tills färsen kokat samman och vätskan dunstat.

Servera tillsammans med dina favoritgrönsaker, blomkålsris & toppa med en stor klick rödbetstzaziki!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s