Rostade melonkärnor

Snacks är något man ofta förknippar med onyttigheter. Dock finns det snacks i oändlig variation och det finns många hälsosamma alternativ. Snacks kan man enkelt göra själv och det behöver inte vara något avancerat som tar flera timmar att tillreda. Något jag starkt kan rekommendera är torrostade och saltade melonkärnor. Dessa tar enbart någon minut att tillreda och är fantastiskt goda att äta som de är, strö på salladen eller blanda i morgontallriken.

Rostade och saltade melonkärnor finns även att köpa i livsmedelsbutiken, men jag föredrar att tillreda dem själv eftersom det inte tar särskilt lång tid samtidigt som jag har koll på vad de innehåller.

Utförande:

Hetta upp en stekpanna på högsta temperatur och tillsätt ca 2 msk vatten och ½ tsk salt. Rör snabbt om tills saltet löses upp en aning. Tillsätt 175 g melonkärnor och blanda noggrant. Rör om kontinuerligt tills stekpannan är torr och melonkärnorna ger ifrån sig ett knastrande ljud och sväller upp. Smaka av och tillsätt mer salt vid behov medan kärnorna är varma. Ta av stekpannan från värmen och låt svalna.

Se till att ha kärnorna under ständig kontroll och omrörning då de lätt bränns vid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s