Thaiinspirerad Kycklingfärs med ugnsbakade snackmorötter!


Ingredienser
• 400 g kycklingfärs
• 100 g ekologiskt jordnötssmör
• 1 gul paprika
• ½ rödlök
• 1 burk kokosmjölk
• 1 st. vitlöksklyfta
• 1/3 färsk röd chili
• 1 msk sambal olek
• ½ zucchini
• Salt & grovmalen svartpeppar
• 1 påse snackmorötter
• Färsk oregano
Utförande
Sätt ugnen på 225 c.
Bryn kycklingfärsen i en stekpanna tills den fått färg och är genomstekt. Tillsätt skivad paprika, zucchini, och rödlök. Låt fräsa under omrörning tills grönsakerna mjuknat. Blanda i sambal olek, hackad chili & pressad vitlök.

Blanda samman och tillsätt sedan kokosmjölken. Låt puttra några minuter tills såsen kokat samman. Tillsätt Jordnötssmör och blanda noggrant tills jordnötssmöret är jämt fördelat. Låt puttra ytterligare 10-15 minuter.
Förbered under tiden snackmorötterna genom att dela dem på mitten och placera dem i ett ugnssäkert fat. Strö över flingsalt, grovmalen svartpeppar och toppa med färsk oregano. Ringla över olivolja om det önskas.
Tillaga i ugnen tills morötterna mjuknat, ca 15 minuter.
Servera kycklingfärsen på en bädd av babyspenat och färska grönsaker och toppa med ugnsbakade morötter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s