Valnötsbrownie med cashewtopping

valnötsbrownies

Ingredienser:

Brownies

  • 70 g valnötter
  • 80 g urkärnade dadlar
  • 50 g mogen banan
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver (osötat)
  • 40 g ekologiskt jordnötssmör
  • 2 msk ekologisk kakao (+- utifrån tycke och smak)

Cashewtoppning (cashewgrädde)

  • 100 g cashewnötter
  •  ½ moget päron
  •  ½ tsk ekologiskt vaniljpulver (osötat)

Utförande:

Mixa valnötter, dadlar, banan, vaniljpulver, jordnötssmör och kakao i en matberedare tills det bildas en fast och formbar massa. Tillsätt lite vatten vid behov.

 Forma degen till en fyrkant (ca 1 cm tjock) och ställ in i frysen. Tillred cashewtoppingen under tiden genom att mixa cashewnötter och vaniljpulver till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt därefter päronet och mixa tills det fått en krämig och fin konsistens. Om toppingen blir för fast kan lite vatten tillsättas under tiden toppingen mixas. Ta sedan ut valnötsbrownisen ur frysen och skär upp degen i fyrkantiga munsbitar.

Toppa därefter med ett lager cashewgrädde och färska skivade jordgubbar. Servera omgående eller förvara i kylen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s