Två härliga kokosfrestelser

Jag har fastnat för kokos i alla dess former; Kokosnötsmjölk, kallpressad kokosolja, finriven kokos, kokosnötschips och kokosgrädde.

Förutom att det är så otroligt gott så är det också nyttigt.

Ett ”kokosglassexperiment” resulterade i två härliga kokosfrestelser i form av kokosglass med varm hallonsås och kokosbitar dragerade med egentillverkad choklad.

Jag har använt canderel green som sötning i nedanstående recept men sukrin blir säkerligen ännu godare att använda, men tänk på att måttenheterna kan skilja sig mellan olika sötningsalternativ. Börja försiktigt, smaka av och tillsätt mer vid behov.

Chokladdragerade Kokosbitar

Bild

Ingredienser:

Kokosbitar

  • 3 dl kokos
  • 1 dl kokosmjölk
  • 100 g creamcheese
  • 3 msk canderel green eller annan sötning i motsvarande mängd

Egentillverkad choklad

  • 40 g kallpressad kokosolja
  • 2 msk kakao
  • 1 msk canderel green eller annan sötning i motsvarande mängd

Utförande:

Blanda samtliga ingredienser till kokosbitarna och rör om noggrant. Forma små munsbitar och ställ in i frysen. Tillred under tiden chokladen genom att smälta kokosoljan i ett vattenbad. Rör i kakaon i den smälta kokosoljan och tillsätt därefter sötningen.

Ta ut kokosbitarna och doppa dem i chokladen tills de är helt täckta. Ställ in dem i frysen ytterligare en stund för att sedan doppa dem i chokladen ytterligare en gång för att få ett tjockare lager choklad om så önskas.

Förvara dem sedan i kylen tills serveringsdags. Går även att frysas men bör då plockas fram en stund innan servering!

Kokosglass med varma hallon

Bild

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 100 gram cream cheese (Jag använde laktosfri 12 %)
  • 3 msk canderel green eller annan sötning i motsvarande mängd
  • 0,5 dl kokosnötsmjölk
  • 1 dl finriven kokos
  • 1 nypa äkta ekologiskt vaniljpulver

Utförande:

Separera äggulorna från vitorna och vispa upp vitorna till ett hårt skum. Vispa samman gulorna i en separat bunke tillsammans med cream cheese, kokosmjölk, finriven kokos och vaniljpulver.

Vänd försiktigt ner cream cheese blandningen i de uppvispade äggvitorna och häll smeten i en bunke. Ställ in i frysen cirka 60 minuter. Ta sedan fram bunken igen rör om i glassen när den stelnat en aning. Ställ tillbaka i frysen och låt stelna ytterligare innan servering.

Servera med ljummen hallonsås som tillreds en stund innan servering genom att värma upp hallon i en kastrull under omrörning.

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

6 thoughts on “Två härliga kokosfrestelser

  1. Hett tips – kokosnötsmör! Sjukt gott! Bara att mixa kokosflingor tills det blir krämigt och smörigt, om man inte köper färdigt från iherb eller liknande. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s