En liten chokladfrestelse till lördagsmyset

Av naturliga och hälsosamma råvaror går det att åstadkomma fantastiska och välsmakande resultat i köket. Ta exempelvis avokado som är sprängfylld med vitaminer, mineraler, nyttiga fettsyror och antioxidanter. Förutom att avokado är en superfrukt så går den nästintill att använda till allt i matväg. Den går att användas till soppor, sallader, dippsåser, dressingar, bakverk, desserter etc. En av mina absoluta favoriter där avokado utgör basen,  är en len chokladkräm som serveras med en kall, rårörd hallonsås.

Denna fantastiska dessert, fyllde min buk denna lördagskväll efter en lång och trivsam löprunda i snöblasket, och den smakade ljuvligare än någonsin.

Bild

Ingredienser:

  • 1 mogen avokado
  • 2-3 msk kakao (beroende på styrka)
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 msk sukrin melis (reglera sötning efter tycke och smak)

Utförande:

Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer tills krämen fått en len och krämig konsistens.

Häll upp i ett dessertglas och servera med en rårörd kall hallonsås.

 

Annonser

4 thoughts on “En liten chokladfrestelse till lördagsmyset

  1. ÅH vad gott! Jag la dock till en halvbanan och lite jordnötssmör (fast den smaken känner jag inte av någonting så jag kan lika gärna utesluta det nästa gång) – Men som sagt; mumma!

    • Vad roligt att du uppskattar den 😀 Jordnötssmör lät ju faktiskt inte helt fel att tillföra 😀 Om man ökar mängden jordnötssmör så kanske smaken blir mer framträdande?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s