Varm & kall äppelgröt

 

Kall äppelgröt med cashewgrädde

IMG_9777

Ingredienser:

  • 2 äpple
  • 1moget päron
  • Ekologiskt vaniljpulver
  • Kanel

Cashewgrädde 

  • 100 g naturella cashewnötter
  • 1 krm äkta vaniljpulver (ej sötat)
  • 1/4 moget päron (kan uteslutas, men tillsätt då extra vatten och önskad sötning)
  • Vatten (ca 0,5 dl)

 Utförande:

Tärna frukten i bitar och mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Mixa cashewnötterna i en matberedare till ett fint mjöl. Tillsätt vaniljpulvret och päronet och fortsätt att mixa. Tillsätt under tiden vatten (lite i taget) till dess att smeten fått en krämig konsistens och blivit vit i färgen.

Riv lite äpple och blanda i gröten för lite tuggmotstånd och servera med en klick cashewgrädde

 Varm äppelgröt med kokosmjölk och jordnötssmörsås

SAM_0449

Ingredienser:

  • 2 st äpple
  • 1 päron
  • 2 krm ekologiskt vaniljpulver
  • Kanel
  • 1 msk kokosmjölk

Tillbehör

  • Torkade eller färska hallon
  • Jordnötssmörsås (se nedan)
  • Kokosmjölk

Utförande:

Tärna frukten i bitar och koka upp tillsammans med kokosmjölk, vaniljpulver och kanel tills frukten mjuknat. Mixa äppelblandningen slät i en matberedare, blender eller stavmixer.

Tillred jordnötssmörsås genom att späda ut 1 msk jordnötssmör med vatten och rör om kraftigt till smöret löses upp och bildar en tills bra konsistens. (lös med ändå krämig)

Lägg gröten i en skål och häll över kokosmjölk, ringla över jordnötssmörsås och toppa med  färska eller torkade hallon .

Annonser

2 thoughts on “Varm & kall äppelgröt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s