Sätt ugnen på 165 grader…..

…och tillaga två krispiga, lättlagade och välsmakande munsbitar i form av tamarirostade mandlar och mandelknäcke. Tamarimandlarna är fantastiskt goda som snacks och knäckebrödet smakar utsökt med en härlig avokadoröra och kalkon

Krispigt mandelknäcke

SAM_0841

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1 dl linfrö
  • 1 nypa salt
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ dl vatten

Utförande:

Sätt ugnen på 165 grader

Blanda samtliga ingredienser i en skål och lägg upp degen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Tryck eller kavla ut degen så den blir så tunn som möjligt. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper över degen och kavla ut.

Ställ in plåten i mitten av ugnen och grädda ca 30-40 minuter eller tills knäckebrödet är hårt och krispigt.

Låt svalna innan servering.

Tamarirostade mandlar

SAM_0833

 Ingredienser:

  • 1 påse naturella mandlar
  • Reneé Voltaries Tamarisoja (japansk soja)

Utförande:

Häll upp mandlarna i en skål och dränk dem i rikligt med tamarisoja. Låt stå i kylen och dra åt sig minst 1 timme (ju längre desto bättre)

Sätt ugnen på 165 grader när mandlarna har dragit till sig i kylen.

Slå av den kvarvarande tamarissojan från mandlarna och bred ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter eller tills mandlarna blivit torra och krispiga. Låt svalna innan servering.

Annonser

2 thoughts on “Sätt ugnen på 165 grader…..

  1. Först och främst; TACK SÅ MKT för Tredjepriset! Sitter just nu och mumsar på påsen med tamarimandlar, och WOW vad goda! Herregud vill svälja hela påsen på en gång! Haha så det här kommer definitivt tilllagas! Går det bra med ”vanlig” japansk soja?

    • Varsågod, det är du själv som förtjänat det:) Vad skönt att höra att priset kommit dig tillhanda och att du dessutom uppskattade det:) Jag hade exakt samma upplevelse när jag smakade Renée’s mandlar och därmed växte idén om att prova själv:) Det funkar alldeles utmärkt ned vanlig japansk soja;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s