Middagstipset

Med frysen full av kycklingfärs är det dags att börja förbruka några paket för att kunna fylla på med nya råvaror. Jag fullkomligt älskar kycklingfärs och därmed blir det att jag bunkrar upp med en hel del vid varje shoppningtillfälle, ibland lite väl mycket. Dock är det en bra råvara som går snabbt att tina och tillaga samtidigt som det går att variera i oändlighet.

Dagens middag blev heta kycklingfärsbullar som blev fantastiskt goda och som även uppskattades högt av den yngre generationen här i familjen.

Dessa kycklingfärsbullar serverades med en krämig jordnötssmörsås och massor av härliga grönsaker. Snabbmat av hög kvalitet.

IMG_7508

Ingredienser:

 Kycklingfärsbullar

  • 400 g (1 pkt) kycklingfärs
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk sambal olek
  • 1 tsk salt

Jordnötssmörsås

  • 1 dl kvarg
  • 1 msk ekologiskt jordnötssmör
  • 1 msk tamarisoja (tillsätt mer vid behov)
  • 1 msk vatten

Utförande:

Sätt ugnen på 175 grader

Blanda samtliga ingredienser till kycklingfärsbullarna, forma små bullar och lägg i en eldfast form.Ugnsstek kycklingfärsbullarna i ca 20-30 min (tiden är ungefärlig då jag glömde kolla klockan).

Tillred under tiden såsen genom att blanda samman jordnötssmör, vatten och tamarisoja i en skål. Vänd sedan ner kvarg i jordnötsblandningen och blanda noggrant. Smaka av med ytterligare tamarisoja vid behov.

Servera kycklingfärsbullarna med blomkålsris/blomkålsmos, en stor klick jordnötssmörsås och massor av läckra grönsaker.

Smaklig måltid!

Annonser

8 thoughts on “Middagstipset

  1. Åh de var kanongodam -och enkla! De kom bäst till sin rätt med tillbehör med lite smak, sonen som åt makaroner till gillade dem tyvärr inte. Jag åt babyspenat, rostad blomkål, och en sås av ihopmixad crème fraîchen (ska testa med kvarg nästa gång), basilika, parmesan och en skvätt mjölk.

    • MMmm, dina tillbehör lät fantastiskt goda, det är oftast dem som förhöjer smakupplevelsen:) Utan tillbehören så blir bullarna rätt tråkiga, men med en god sås och härliga grönsaker utgör de en fantastisk måltid 😀

  2. Tillbehören var rester från igår, men passade perfekt! Tror du skulle gilla dem, rostad blomkål är en favorit här hemma (skivad blomkål, olivolja, salt, peppar. 225 grader, 20 minuter, typ). Såsen var em förstagångsgrej, som vi garanterat kommer göra igen!

    (Åh vad kul det är att kunna kommentera nu när inloggning inte krävs!)

    • Åh rostade blomkål lät ju suveränt gott. Ska jag vara ärlig har jag aldrig testat det tidigare haha, men ska absolut göra det nu, redan i kväll tror jag. tack så mycket för tipset, är övertygad om att jag kommer bli helt frälst:-D

      Här på WP krävs ingen inloggning så det är bara att kommentera fritt 😉 Detta är det bästa med bloggbytet, för utan er respons i form av åsikter, tips, idéer och kunskap är bloggningen inte alls lika tillfredsställande 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s