Moddig löprunda & mandelpannkakor

Snömängden fortsätter att öka successivt och väglaget är som en isbana täckt med modd. Alarmsignalen väckte mig någon timme senare en vanligt denna onsdagsmorgon, då en sovmorgon var mer än välbehövlig.

När jag kollade ut genom fönstret och såg de oplogade vägarna växte frustrationen inom mig samtidigt som jag blev vrång,-  Lite snö skulle inte få förstöra min inplanerade löprunda!

Med underställ, broddar på skorna och lurar i öronen begav jag mig ut på vägarna. Snön piskade i ansiktet, tårarna rann längs med kinderna och benen halkade omkring under mig. Flåset var tungt, kroppen kändes energilös och benen var som stockar. Det var inte förrän de sista kilometrarna som flåset började lätta och för att få ta del av den njutbara känslan förlängde jag löprundan med ytterligare någon kilometer.

SAM_0514

Denna löprunda var inte den skönaste upplevelsen, men heller inte den värsta. Dock känns det som vanligt lika härligt i efterhand och frukosten blir mer välsmakande än någonsin.

På frukostmenyn stod välsmakande mandelpannkakor med rårörda hallon. Det ungefärliga receptet finner ni nedan, dock finns det ingen exakt mått på vätskan då jag tillsatte lite i taget tills smeten fick en lagom tjocklek. Ett riktmärke är att smeten ska ha ungefär samma tjocklek som reguljära pannkakor. Så enkelt men så otroligt gott.

Mandelpannkakor

SAM_1143

Ingredienser:

 • ½ dl finmalet mandelmjöl
 • 1 ägg
 • 2 äggvitor
 • ½ tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
 • 1 nypa salt
 • Mandelmjölk

Utförande

Vispa samman ägg, äggvitor, mandelmjöl, vaniljpulver och en nypa salt. Tillsätt lite mandelmjölk i taget tills smeten fått en lagom tjock konsistens.

Hetta upp en stekpanna, tillsätt lite kokosfett och stek tunna pannkakor.

Servera med rårörda hallon och en klick kokosgrädde.

Annonser

12 thoughts on “Moddig löprunda & mandelpannkakor

  • Hej Emelie!
   Jag fick ut 3 pannkakor, men jag tror att säkerligen att det går att få ut fyra om man minskar tjockleken en aning:) Jag har den ungefärliga fördelningen eftersom jag inte vet riktigt hur mycket mandelmjölk jag hade i, men på ett ungefär så ser fördelningen ut som följer (vid 3 pannkakor):

   Per pannkaka:
   Kcal: 90
   Protein: ca 6,5 g
   Fett: 6 g
   Kolhydrater 2 g

 1. Ja, mandelmjöl gör att allt smakar som kakor :).
  Jag undrar hur du gör med äggvita; köpet du på dunk, och i så fall i vilken affär? Jag har letat halva Stockholm runt, men hittar inte. Nu kanske inte du bor i Sthlm, men vilken kedja?

 2. Jag separerar gulan från vitan och tar vitan från vanliga ägg:) Jag har testat äggvita som jag inhandlat på coop, men den smakar vidrigt enligt mitt tycke. Det är en bismak som är svår att bli av med, så vanliga ägg är att rekommendera:)

 3. Åh, ännu ett recept som måste provas! Ett av mina mat-missions är att få till pannkakor utan kolhydrater – som barnen gillar! Hittills har jag bara fått den ena att gilla banan-ägg-pannkakor, men jag ger inte upp!

  • Haha, hoppas du får med dig barnen på tåget med dessa pannkakor. De fick en härligt nötig smak och smakade inte så olikt vanliga pannkakor heller. Med goda tillbehör så kan du säkerligen sälja in dem till barnen;)

 4. Jag kör oftast morgoncardion men nu när jag e sjuk blir de inte av. E de då bättre att äta mandelpannkaka istället för hirsgröt? Efter morgoncardion äter jag alltid hirsgröt!

  • Hej Lina!
   Om du äter hirsgröt och det fungerar bra för dig så tycker jag att du ska fortsätta med det:) Det finns inget som säger att det är bättre att äta än det ena eller andra, men hirsgröt är ju en fantastiskt bra kolhydratpåfyllning efter ett cardiopass. När du inte utövar cardio så kan du ju äta mandelpannkakor om du vill ha lite variation 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s