Omelett är lätt….

….och otroligt gott. När tiden är knapp, lusten saknas eller kreativiteten är som bortblåst kan man alltid ta fram några ägg och tillreda en omelett. Omeletten funkar lika bra till frukost, lunch som till middag och går att variera i oändlighet. En perfekt stekt, krämig omelett med massor av tillbehör kan vara minst lika gott som en avancerad middag, om än inte godare.

Min absoluta favoritomelett består av 1 ägg, 2 äggvitor, keso, rökt lax, purjolök och ruccolasallad. Omeletten serveras med en krämig avokadoröra med fetaost.

admin-ajax

Så här gör du:

Vispa samman ägget och äggvitorna och häll i en upphettad stekpanna (ej för hög värme på plattan). Strö över purjolök, bitar av rökt lax, salt och peppar. Klicka över keso jämt fördelat över omeletten och lägg slutligen på ruccolasalladen.

Låt omeletten genomstekas på medelhög värme tills den stagnerat (omeletten ska ej vändas). Servera med en klick avokadokräm som tillreds genom att mixa 1 st avokado med 2 msk kvarg, 1 vitlöksklyfta, salt och lite fetaost med en stavmixer eller dyl.

 

Annonser

4 thoughts on “Omelett är lätt….

  1. Håller med! Omelett är lätt att laga, lätt att variera och lätt att älska:-). Här äts det omelett varje vecka, ibland flera gånger och nu sist en kesoplättsliknande variant på omelett med keso och lite fiberhusk i omelettsmeten. Ha en härlig söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s