Dagens lunch: kycklingfärsburgagre med hembakt lowcarbbröd

Det ursprungliga receptet på hälsofrallor som jag tidigare publicerat verkar gå att variera i oändligthet och allt från kardemummabullar till delightvarianter har producerats i mitt kök. I dag blev det en modifikation av ursprungsreceptet som resulterade i hamburgerbröd.

Dagens lunchpåfyllning bestod därmed av en nygammal variant av kycklingfärsburgare med avokadopesto och krispigt hamburgerbröd. Burgarna kan givetvis fyllas med precis vad som helst utifrån tycke och smak men kombinationen avokadopesto, kycklingfärsbiffar och färska grönsaker är fantastiskt god.

IMG_7704

Ingredienser

Hamburgerbröd low carb (6-8 st)

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 dl pofiber
  • 1,5 dl bakprotein
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 dl lättkvarg
  • 0,5 dl vatten
  • Sesamfrö (till garnering)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ägg, kvarg, och vatten i en annan. Häll över de torra ingredienserna i kvargblandningen och rör om. Forma degen med fuktade händer till 6-8 st jämnstora bullar (degen blir aningen kletig och därav fuktade händer) Strö över sesamfrö och grädda i ugnen ca 35-40 min.

Kycklingburgare

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk sambal olek
  • Flingsalt wild garlic

Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma till stora och platta biffar. Tillaga i stekpanna eller i ugn tills biffarna är genomstekta.

Avokadopesto

  • 1 stor mogen avokado
  • 100 g kvarg
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • Några droppar lime
  • Örtsalt

Mixa avokado, kvarg, basilika och vitlök till en slät och krämig massa i en matberedare eller med en mixterstav. Smaka av med örtsalt och tillsätt några droppar lime. Låt stå kallt innan servering.

Servera hamburgarna med skivad lök, sallad, tomat, kycklingfärsbiffar och en stor klick avokadopesto.

Smaka av och njut!

Annonser

8 thoughts on “Dagens lunch: kycklingfärsburgagre med hembakt lowcarbbröd

    • Ja, absolut:) Ta lite mer mandelmjöl och pofiber istället. Det ska nog funka:) ex 2 dl mandelmjöl och 2,5 dl pofiber. Huvudsaken är att det blir 4,5 dl torrvara i form av mjölersättning. Tar du ex. ännu mer pofiber och mindre mandelmjöl måste du dock uppmärksamma konsistensen då pofiber suger åt sig ganska mycket vätska:)

  1. Vilken frestande bild på en frestande rätt. Har tänk göra en variant på de där bröden länge…. Känner att det är dags till nästa burgarfest 🙂

    • Vad roligt att du tänkt att testa dessa:) Ursprungsreceptet är också en riktig njutning till tekoppen, men dessa funkar också alldeles ypperligt till både hamburgare, men även att äta precis som det är:) Hoppas att du uppskattar dem:)

    • Personligen tycker jag bakepro ger en bismak som tar över själva bakverket, så jag skulle nog rekommendera ett bakprotein som inte ger någon bismak utan är neutralt i smaken. Jag beställer mitt bakprotein från lowcarbshop.se men jag tycker även att fitnessgurus egna bakprotein one bake ger en neutral smak och håller en god kvalitet:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s