Fredagsmys med enkel tapasbuffé

Finns det någon bättre avslutning på en fredag än ett givande gymbesök följt av god hemlagad mat som förtärs tillsammans med familjen? Enligt min mening är fredagskvällarna ett utav de bättre tillfällena under veckan, ett tillfälle att se framemot. På fredagarna brukar vi oftast tillaga någon form av enkel, hälsosam och välsmakande plockmat och kvällens fredagsmeny bestod av små tapasrätter med bland annat:

  • Ugnsbakade auberginerullar fyllda med chevré & parmaskinka
  • Ugnsbakade parmalindade dadlar med chevréfyllning
  • Älgfärsspett med vitlök och basilika
  • Ugnsrostade rödbetschips (tunt skivade rödbetor med flingsalt och olivolja. 165 grader i ugnen ca 45 min)
  • Härlig tomatsallad med fetaost.

Denna tapas buffé serveras med tre olika dippsåser bestående av jordnötssmörssås med tamarisoja, avokadopesto samt aioli gjord på kvarg.

Mysigt, välsmakande, trevligt och lättlagat, kan det bli bättre?

tre rätter

Önskar er alla en trevlig avslutning på denna fredagskväll!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s