Härliga lunchsmörgåsar av hembakad brödkaka

Matiga, välsmakande smörgåsar kan vara nog så tillfredsställande för en hungrig mage.  På nybakade stora lowcarbröd fick härliga omega 3 pålägg huvudrollen tillsammans med krispiga grönsaker, keso och annat smått och gott.

IMG_7733

Nedan följer receptet på lowcarbbrödet samt 2 st serveringstips med härligt omega 3 pålägg!

Runda stora brödkakor, Lowcarb  (2 st kakor)

IMG_7728

Ingredienser:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl pofiber
  • 0,5 dl finmalen fibrex
  • 0,75 dl keso
  • 0,75 dl kvarg
  • 1 dl hälsofil
  • 2 ägg
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Utförande:

Sätt ugnen på 165 grader

blanda alla torra ingredienser i en bunke samt ägg, kvarg, keso och fil i en annan. Häll över de torra ingredienserna i bunken med kvargblandningen och rör om noggrant. Låt svälla några minuter innan bearbetning

Forma två stora runda kakor på en plåt täckt med bakplåtspapper (fukta händerna för att lätta hantera den lösa och kladdiga degen) och grädda i cirka 30-45 minuter.

Ta ut bröden ur ugnen och låt svalna. Dela bröden i mitten och på tvären så att det blir 4 större tunna skivor av varje brödrundel.

Serveringstips!

IMG_7741

1. Markrillröra med ägg: Mosa samman makrill, dijonsenap, citron och hackad rödlök  till en röra och servera på en brödhalva tillsammans med skivat ägg, babyspenat, rödlök och purjolök.

2. Kallrökt lax med avokado & keso: Lägg några salladsblad på den andra brödhalvan och klicka över keso, örtsalt, tunt skivad avokado, kallrökt rökt lax och rödlök

 

10 tankar om “Härliga lunchsmörgåsar av hembakad brödkaka

    • Varken pofiber eller fibrex är samma som psyllium husk:) Pofiber är potatisfibrer som finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker i det glutenfria sortimentet:) Inte särskilt dyrt och fantastiskt bra till just bakning:)

  1. hej fina!
    Jag har under en 4 veckors period provat att bara köra laktosfria produkter då min mage har känts uppblåst och ville testa om de kunde vara laktos. IALLAFALL så gör jag väldigt ofta pannkakor med kvarg i och det jag upptäckte var att pannkakorna blev ju sjukt mycket bättre och höll ihop bättre med Valios laktosfria ”mat och bak” kvarg. När jag tog den vanliga kvargen (typ lidls milbona) så blev dem som en sörja i pannan i princip. Vilken använder du till dina pannkakor? Du som äter så mycket pannkakor menar jag 😉

    kram på dig

    • Hej Josefine:)

      Jag använder mig utav arlas kesella 1 % när jag gör mina pannkakor och den ger pannkakorna bra stadga. Dock har jag använt mig mycket av valios mat & bak tidigare och jag tycker den slår samtliga kvargsorter när det kommer till bak och matlagning, men även när det gäller smak och konsistens:) Dock har jag haft svårt att få tag på just den nu det senaste och eftersom jag är en högkonsument av kvarg så köper jag den näst bästa (arlas) som även har 5oo g burkar:)

      Många Kramar 🙂

  2. Gjorde dessa godingar idag och testade, som du tipsade, att ta mer mandelmjöl istället för fibrex. De blev supergoda!! Sparade ett bröd som ska få bli lyxig räkmacka vid ett annat tillfälle:-). Tack för ett till toppenrecept!

Lämna ett svar till Energetica's Blog Avbryt svar