Kycklingfilé med sambal olek täcke & ärtpestosås

Under gårdagens inlägg beskrev jag några härliga rätter som serverats hos mina föräldrar varav den ena utgjordes av krispiga grönskaer, kycklingfile med sambal olek täcke och en ärtpestosås.

Enligt önskemål kommer härmed receptet på min mors söndagsmiddag, och förutom att det är himmelskt gott är det också fantastiskt enkelt

IMG_7746

Ingredienser:

 Kycklingfiléer

  • 4 st kycklingfiléer
  • Sambal olek
  • Salt

Ärtpestosås

  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 dl skållad mandel eller andra önskade nötter
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk sambal olek
  • Salt & peppar

Utförande:

Sätt ugnen på 150 grader

Lägg upp kycklingfiléerna i en eldfast form, strö över lite salt och bred på ett täcke av sambal olek. Ugnsstek filéerna i ca 20 minuter, eller tills de är genomstekta.

Tillred under tiden ärtpestosåsen genom att finmixa mandel i en matberedare. Tillsätt därefter övriga ingredienser och mixa ytterligare en stund tills allt är finfördelat och en grön härlig sås har bildats. Smaka av med salt och peppar.

Servera de rykande heta kycklingfiléerna tillsammans med en stor klick ärtpestosås, fräsch sallad med rostade valnötter och aprikoser och ugnsrostade grönsaker!

Annonser

5 thoughts on “Kycklingfilé med sambal olek täcke & ärtpestosås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s