Minipizzor ”italian style”

Det är få snabbrätter som slår hemlagad pizza och denna fredagskväll bjuder på minipizzor ”italian style”. Med en  lågkolhydratsbotten och massor av fräscht pålägg utgör dessa små portionspizzor en utsökt bukfylla.

IMG_8165

Pizzabotten:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl pofiber
  • ½ dl sesamfrö
  • 1½ msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 dl keso (avrunnen)
  • 2 dl kvarg
  • 1½ dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • Oregano (till garnering)

Pålägg:

  • Hemlagad tomatsås
  • Parmaskinka
  • Pressad vitlök
  • Rödlök
  • Körsbärstomater
  • Ricottaost
  • Färsk basilika

Tillbehör:

Utförande:

Sätt ugnen på 225 grader

Blanda alla torra ingredienser till pizzabotten i en bunke och kvarg, ägg och vatten i en annan.

Häll över de torra ingredienserna i kvargblandningen och rör om noggrant. Mät upp 1 dl keso och krama ur vätskan. Häll den i degbunken och rör om. Täck en plåt med bakplåtspapper och forma 6-8 tunna och fina pizzabottnar. Fukta händerna för lättare hantering. Strö över torkad oregano och förgrädda i ugnen cirka 10-15 minuter eller tills bottnarna fått stadga och färg.

Låt bottnarna svalna en aning och bred sedan på tomatsås. Lägg på önskat pålägg och grädda sedan ytterligare 10 min i ugnen på 250 grader.

Servera pizzorna med en krämig avokadopesto och hemlagad pizzasallad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s