Proteinpannkakor med jordnötssmör och bärfyllning

IMG_8288

Ingredienser:

Pannkakor

  • 1 ägg
  • 3 äggvitor
  • 1,5 msk ekologiskt jordnötssmör
  • ca 1/2 dl mat och bakkvarg
  • 1 msk sukrin melis(valfritt)
  • 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver

Fyllning:

  • 1 dl kvarg
  • 1,5 dl frysta bär
  • 1 msk sukrin melis alt. smaksatt proteinpulver

Jordnötssås:

  • 1 msk ekologiskt jordnötssmör
  • ½ -1 msk vatten

Utförande:

Vispa samman ingredienserna med en elvisp och stek ca 4 tunna pannkakor i en upphettad stekpanna med stekfett, ex kokosolja.

Vispa frysta bär tillsammans med kvarg och sötning tills bären krossats och fyllningen blivit aningen luftig. tillsätt lite vatten vid behov för att få upp fluffen.

Blanda samman jordnötssmör med vatten så det får en lösare, fast ändå krämig konsistens. Fyll pannkakorna med bärfyllningen, rulla samman och ringla över jordnötssmörsåsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s