Latmansmiddag: Kokospanerad torsk med varm, krämig jordnötssmörsås

En enkel fast ändå himmelskt god middag är denna kokospanerade torsken men en krämig jordnötssmörsås på en bädd av sallad. Min väninna har även rekommenderat kokospanerad kyckling, något som också är fantastiskt gott om man inte föredrar fisk.

IMG_8439

Ingredienser:

Kokospanerad torsk:

  • 4 st torskfiléer
  • 1 ägg
  • Finriven kokos
  • Salt

 Jordnötssmörsås:

  • 2 msk ekologiskt jordnötssmör
  • 2 msk kvarg
  • Vatten
  • Tamarisoja

Utförande:

Vispa upp ett ägg i en skål och vänd torskfiléerna i den uppvispade ägget. Salta och peppra filéerna och vände dem i finriven kokos. Stek dem på medelhög värme i en stekpanna med kokosolja eller annat stekfett tills de fått en fin gyllenbrun färg.

Vispa upp jordnötssmör med lite vatten i en kall kastrull. Tillsätt lite vatten i taget tills jordnötssmöret fått en lätthanterlig, lösare men ändå krämig konsistens. Värm upp under omrörning tills såsen är genomvarm. Ta av kastrullen från värmen och rör i kvarg. Smaksätt med lite tamarisoja och salt vid behov. 

Lägg upp torskfiléerna på en härlig salladsbädd och häll över den krämiga jordnötssmörsåsen.

Klart för servering!

Annonser

2 thoughts on “Latmansmiddag: Kokospanerad torsk med varm, krämig jordnötssmörsås

  1. Åh, lät precis som nåt i min smak. Kokos och jordnötssmör;) och även jag kan rekommendera kokospanerad kyckling! Faktiskt ätit ett lass av det i veckan och är galet gott! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s