Sagolikt fredagsmys: pumpachips med krämig chevrédipp

Vill ni ha en krispig, välsmakande, krämig och len smakupplevelse så kan jag starkt rekommendera dessa krispiga pumpachips med chevrédipp till fredagsmyset. Löjligt enkelt att tillaga och löjligt gott att äta!

IMG_8763

Ingredienser:

 Pumpachips

  • 1 liten butternut pumpa
  • Flingsalt
  • Chiliflakes

Chevrédipp

  • 70 g chevreost
  • ½ dl kvarg
  • Ca 1 msk vatten

Utförande:

Sätt ugnen på 100 grader

Dela pumpan på mitten och skär den i tunna, tunna, tunna skivor. Ett tips är att använda mandolin eller matberedare men det går givetvis även att göra det manuellt.

Lägg upp de tunna skivorna på en insmord plåt eller använd bakplåtspapper. Strö över flingsalt och chiliflakes. In i  ugnen ca 60 -75 minuter eller tills de torkat.

Tillred chevrédippen under tiden genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer till en len och krämig massa.

Låt skalet på chevréosten sitta kvar för en fylligare smak.

Dippa chipsen i den krämiga såsen och njut!

Annonser

4 thoughts on “Sagolikt fredagsmys: pumpachips med krämig chevrédipp

  1. Oh, det låter verkligen som någonting i min smak. Har aldrig varit särskilt förtjust i vanliga chips men pumpa/sötpotatischips och i synnerhet i kombination med min älskade chèvreost, tror jag skulle kunna bli en ny favorit. Skall testas inom kort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s