Auberginelasagne med kycklingfärs & krämig kokosmjölksås

Aubergine är en sann favorit bland grönsakssläktet och går att variera i oändlighet. Till dagens lunch fick den agera lasagneplattor till en välsmakande kycklingfärslasagne. För att lasagnen inte skulle bli torr kompletterades den med en krämig kokosmjölksås, precis lika naturligt som att vanlig lasagne innehåller béchamelsås.  Som grädde på moset serverades den med en kall jordnötssmör & kvargsås tillsammans med en krispig sallad.

Gott, nyttigt, mättande och enkelt!

IMG_0645

Ingredienser:

Kokosmjölksås

  • 1 burk kokosmjölk
  • 1-2 st pressad vitlöksklyfta
  • Arrowrot pulver (Naturlig redning, finns i kryddhyllan)
  • Salt & santa maria chili explosion

Tillbehör: Jordnötssmörsås

  • Rör samman 1 msk ekologiskt jordnötssmör med lite tamarisoja (japansk soja) och en klick kvarg.

Utförande:

Sätt ugnen på 225 grader.

Tillred kycklingfärsen enligt anvisningarna. Skiva aubergine och bryn den lite lätt i en stekpanna. Koka upp kokosmjölk tillsammans med pressad vitlök, salt och chili explosion.  Tillsätt arrowrot tills såsen fått en lagom tjock konsistens.

Varva kycklingfärs, kokosmjölksås och aburgineplattor om vartannat i en gratängform. Tillaga lasangen i ugnen ca 20 minuter.

Servera med en kripsig grönsallad och toppa med en stor klick jordnötssmörsås.

Annonser

4 thoughts on “Auberginelasagne med kycklingfärs & krämig kokosmjölksås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s