Rostade & saltade pumpafrökex

Dessa små spröda kex är perfekta om man vill ha ett härligt tilltugg till ostbrickan, som mellanmål eller avnjuta något gott framför tv:n. De går snabbt att tillaga och kräver oftast ingen extrasväng till livsmedelsbutiken då de innehåller få ingredienser.

IMG_0653

Ingredienser:

  • 2 dl rostade saltade pumpakärnor
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk fiberhusk
  • Flingsalt

Utförande:

Sätt ugnen på 200 grader

Grovkrossa pumpakärnorna med en mortel eller annat lämpligt redskap. Blanda samman alla ingredienser i en skål och fördela sedan smeten i ca 10 delar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta ut smeten och forma små runda kex. Strö över lite flingsalt och grädda sedan kexen i ca 10 minuter. Slå av värmen och öppna ugnsluckan och låt stå ytterligare en stund till dem svalnat av något.

IMG_0649

Servera med en härlig avokadoröra, din favoritost eller varför inte sandwich spread med smak av basilika. Ett ekologiskt bredbart smörgåspålägg, baserat solrosfrön.

IMG_0651

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s