Pizzataaajm!!

De reguljära pizzorna från pizzerian hamnar inte allt för ofta på min tallrik, de faller mig helt enkelt inte i smaken. Däremot tillagar jag mer än gärna mina egna pizzor, Sådana pizzor som gör är hälsosamma för både kropp och själ. Förutom att det är oerhört gott går det även snabbt att slänga i hop till lunch eller middag när tiden eller motivationen brister. Dagens variant blev en smakrik pizza på low carb tortillabröd.

IMG_0696

Du behöver:

  • 1 st lowcarb tortillabröd
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 5-6 skivor parmaskinka
  • ½ burk keso
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ rödlök
  • färsk basilika

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tortillabrödet på en plåt täckt med bakplåtspapper. Bred på ett lager tomatpuré, lägg på parmaskinka, skivad rödlök och strö över några rivna blad färsk basilika. Lägg keson i ett durkslag och pressa ur vätskan. Tillsätt en pressad i en vitlöksklyfta och finhackad basilika. Klicka ut kesoblandningen över pizzan och grädda den i ugnen ca 15 minuter.
För att förhöja smakupplevelsen ytterligare en nivå serveras pizzan med en stor klick avokadoröra gjord på 1 avokado, lite pressad vitlök, örtsalt och en matsked kvarg.

IMG_0683

Bon appétit!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s