Fruktigt, saftigt och lättlagat kokosbröd

Detta fantastiskt goda bröd går att äta precis som det är eller med något härligt, smakrikt pålägg. Saftigt, luftigt och gott på en och samma gång. Om man vill ha det helt nötfritt byter man ut gareringen mot enbart frömix. Om du vill ha lowcarb så skippar du fikonen. Ett måste till ditt kvällste!

Namnlös

Ingredienser:

  • 5 äggvitor
  • 2 ägguor
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk bakpulver
  • ½ burk lättkvarg (125 g)
  • 1 nypa salt
  • 1-2 torkade fikon
  • 1 msk kokosolja extra Virgin
  • ½ dl vatten

Garnering:

  • ½ dl nöt & frömix från änglamark

Utförande:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggvirorna till ett hårt skum. Blanda de torra ingredienserna i en skål samt kvarg, vatten och äggula i en annan. Vänd i de torra ingredienserna i de vispande äggvitorna, blanda försiktigt och tillsätt sedan kvargblandningen. Fördela smeten i en bröform täckt med bakplåtspapper och tryck försiktigt ut den, dock inte så den blir för kompakt. Klipp fikonen i mindre bitar och tryck ner dem i brödet. Grovhacka nöt och frömixen och strö den över brödet. Grädda i ugnen ca 30-35 minuter.

Ta ut brödet och låt det svalna. Avnjut med rökt kalkon, avokadoröra och en varm kopp te!

Annonser

9 thoughts on “Fruktigt, saftigt och lättlagat kokosbröd

  1. Tack för ännu ett fantastiskt recept! Skall nog testa detta redan i kväll. Har en dunk äggvita som jag behöver göra åt i dagarna så en del av den kommer väl till pass i detta bröd.

  2. Jag har bakat med kokosmjöl en gång och blev såå besviken, tyckte hela altet smakade skit och har inte vågat mig på det igen. Men eftersom jag ändå har det hemma passar det ju perfekt att testa detta receptet i alla fall! Måste väl våga igen! Haha

  3. Visst skrev du nåt om en avokado-pesto? Vad hade du i den? Har lite för mycket mogen avokado som jag måste göra nåt med snart! 🙂

    • Åhh just de ja. Det receptet ligger ute redan sedan tidigare:) Sök efter avokadopesto i sökfunktionen eller gå in på kategorin med tillbehör så hittar du den där:) Om du inte hittar kan jag länka när jag har tillgång till dator:)

  4. Vad roligt att du bloggar igen!
    Det här låter ju hur gott som helst. En fråga bara: en halv liten eller stor burk kvarg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s