Dagens lunchtips: snabblagad kycklingkebab

Snabbmat behöver nödvändigtvis inte vara onyttigt eller innehålla mängder av onödiga tillsatser. Det kan faktiskt gå snabbt att tillaga samtidigt som det är både nyttigt och gott. Jag har tidigare publicerat ett inlägg med hemlagat kebabkött. Dock tar detta inledningsvis relativt lång tid att tillaga, men när det väl är tillagat så har man ett flertal portioner hemlagad, nyttig kebab i kyl/frys som bara är att ta fram och steka upp snabbt till önskad måltid.
I går gjorde jag ytterligare en variant av kebab, nämligen kycklingkebab. Denna kebab behöver bara 30 minuter i ugnen, är lätt att tillaga och smakar ljuvligt.

IMG_1184

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1-2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk grovmalen svartpeppar

Utförande:
Sätt ugnen på 165 grader
Forma kycklingfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska kan rinna ut.
Placera rullen på ett ugnsgaller och ugnsstek i 30 minuter

Ta ut rullen och låt den svalna i rumstemperatur. Låt den sedan ligga i kylen över natten för bästa resultat.

Skär sedan upp tunna kebabskivor med en hyvel eller kniv, hetta upp en stekpanna och bryn kebaben så den får en fin stekyta. Servera med önskade tillbehör och en god sås.

Annonser

4 thoughts on “Dagens lunchtips: snabblagad kycklingkebab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s