Nyttiga nötkakor med krämig mandelglasyr

Vad sägs om ett par söta, välsmakande och naturliga läckerheter fullsprängda av nyttigheter? Om detta är av intresse rekommenderar jag er att avsmaka nedanstående läckerbitar som inte enbart är nyttiga utan även himmelskt goda!

IMG_1446

Ingredienser:

Botten:

  • 2 dl rostade hasselnötter
  • 1 msk vit mandelpasta (finmalet mandelsmör av skalade mandlar)
  • 7 st färska urkärnade dadlar¨
  • ½ tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1-2 msk vatten
  • 1 nypa salt

Glasyr:

  • ½ dl vit mandelpasta
  • 1-2 tsk sukrin melis
  • 1,5 tsk kokosolja extra virgin

Garnering:

  • Grovhackad mandel & kakaonibs

Utförande:

Rosta hasselnötterna i en torr, upphettad stekpanna. Mixa dem i en matberedare tillsammans med mandelpasta, urkärnande dadlar , en nypa salt och ekologiskt vaniljpulver. Tillsätt slutligen vatten till dess att det bildats en fast och formbar deg. Tryck ut degen till en rektangel ( ca 0,5 cm tjock) på en skärbräda eller dylikt täckt med bakplåtspapper.

Låt stå i frysen under tiden du tillrederglasyren.

Tillred glasyren genom att blanda samman mandelpastan med sötning och kokosolja. Rör om noga och smaka av. Tillsätt mer sötning vid behov.

Ta ut kakan ur frysen och bred på glasyren. Strö över grovhackad mandel, kakaonibs och ställ den åter i frysen ca 1 timma innan servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s