Hälsogodis: Läcker passionsfruktkaka & himmelsk bounty med smak av snickers

För att göra lördagarna lite extra festliga brukar jag experimentera lite extra i köket med fokus på alternativa gottesaker. Dagens experiment resulterade i en ljuvlig passionsfrukskaka som består av en kladdig botten av cashewnötter med ett härligt täcke av kokosmjölk och passionsfrukt.

Namnlös

Mitt andra experiment blev en variant utav bounty, fast med smak av snickers.

Om de blev goda? ohhh Ja, de blev helt förföriska.

Nedan finner ni recepten för båda dessa härligheter.

Passionsfruktskaka med kladdig cashewbotten

IMG_0765

Ingredienser:
Botten:

  • 200 g naturella cashewnötter
  • 6 st färska dadlar
  • 1,5 msk ekologiskt jordnötssmör
  • 1 krm vaniljpulver eller kärnorna från en vaniljstång
  • 1 msk vatten

Fyllning:

  • 1 burk kokosmjölk (ej lightvariant)
  • 2 msk gelatinpulver
  • 3 st passionsfrukter
  • 0,5-0,75 canderel eller annat sötningsmedel som motsvarar samma sötma
  • Några droppar lime

Gör så här:
Mixa samman cashewnötter och dadlar. Tillsätt jordnötssmör, vaniljpulver och vatten och fortsätt mixa tills det bildats en jämn och formbar deg. Tryck ut degen i en form täckt med platsfolie (ca 23×23 cm) och ställ i frysen.
Lägg 2 msk gelatinpulver i en kopp med 6 msk vatten och låt svälla ca 5 minuter. Häll upp kokosmjöken i en bunke (vispa samman till en jämn vätska om  om den fördelats i burken)
Gröp ur innehållet i passionsfrukterna och tillsätt det i kokosmjölken tillsammans med sötning och några droppar lime. Rör om noggrant. Smält det stagnerade gelatinpulvret i micron ca 30 sekunder och vispa ner det i kokosmjölksblandnngen. Ta ut formen med botten ur frysen och häll över kokosmjölksblandningen. Ställ in i kylen tills dess att den stelnat. För snabbare resultat kan den även ställas i frysen.
Servera med färska bär, passionsfrukt och njut av smakupplevelsen!

Bounty med smak av snickers (10 st)

IMG_0751
Ingredienser:
Fyllning:

Chokladöverdrag:

Gör så här:
Fickhacka de färska dadlarna  (blir som en kletig massa). Blanda samman jordnötssmör, hackade dadlar och finriven kokos noggrant tills det bildats en formbar och kletig deg.
Forma små ovala praliner och ställ in dem i frysen så att de blir genomfrusna.
Tillred chokladen genom att smälta kokosfettet tillsammans med stevia drops och kakao i ett vattenbad. Smaka av för att få önskad sötma. För slippa doppa pralinerna fler gånger räcker det med att låta kokosfettet enbart mjukna något så att det fortfarande är lite trögflytande, då fastnar det lättare på pralinerna

Ta ut pralinerna ur frysen och doppa dem i chokladen. Upprepa processen tills dess att överdraget är tillräckligt tjockt.

Låt överdraget stelna och förvara dem sedan i frysen eller avnjut dem omgående!

Annonser

4 thoughts on “Hälsogodis: Läcker passionsfruktkaka & himmelsk bounty med smak av snickers

  1. Jo, e rätt säker de smakar lika gott som de ser ut! Om man ej kan använda jordnötssmör (ifall man ska bjuda person som ej tål jordnötter), vad kan jag tillsätta istället? Tack på förhand:-). Kram Jenny

    • Om du tar bort jordnötssmör från boutyn så försvinner själva tjusningen och smakupplevelsen med den:) Däremot går det ju att göra vanlig bounty då du använder kokos, kokosmjölk, kokosolja och dadlar som fyllning:) Trot jag har ett liknade på bloggen recept sedan i julas:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s