Lyxig höstsallad med kantareller & fikonkräm

Hösten är en årstid som jag uppskattar högt. Inte enbart för en friska, krispiga luften och vackra färgerna utan också för alla de läckerheter den bjuder på. I dag fick jag lust att leka med höstens primörer och sammanfoga dem med passade smaker. Resultatet blev en fantastisk fräsch & lyxig höstsallad. En sallad som ni bara måste testa om ni uppskattar höstiga smaker.

Namnlös 5

Ingredienser:

Sallad:

  • 0,5 liter kantareller
  • 2 pkt serranoskinka (ca 160 gram)
  • 1 pkt ärtskott
  • 1 påse ruccolasallad
  • 8 st rädisor
  • 1 st rödlök
  • 1 dl änglamark frömix
  • 1 st päron
  • 1 st litet pkt sockerärtor
  • 10 st soltorkade tomater
  • 4 st färska fikon
  • Örtsalt med ramslök

Fikonkräm:

  • 1/2 pkt fetaost (Fetthalt enl. önskemål)
  • 1/2 burk kvarg (125 gram)
  • 4 st torkade fikon (änglamark soft figs)

Utförande:
Ta bort fettranden på serranoskinkan och riv den i lagom stora bitar.  Fräs den i en stekpanna tillsammans med kantarellerna tills sen blivit något knaprig och kantarellerna mjuknat ch fått fin stekyta. Låt svalna.

Skölj ruccola, ärtskott och sockerärtor (bryt dem i mindre bitar)  och lägg i en skål. Skiva rödlök, rädisor, päron, strimla soltorkad tomat och skär fikonen i mindre klyftor och tillsätt alltsammans i salladsskålen. Häll över frömixen och krydda med örtsaltet. Blanda om noggrant och tillsätt slutligen de avsvalnade kantarellerna och serranoskinkan.

Tillred sedan fikonkrämen genom att mixa torkade fikon med fetaost och kvarg i en matberedare eller mixer till en slät och krämig massa.

Avnjut salladen omgående med en stor klick fikonkräm.

Annonser

8 thoughts on “Lyxig höstsallad med kantareller & fikonkräm

  1. jag trodde det var omöjligt att gilla hösten, men med dina positiva ord blev till och med jag sugen på höstlöv och kvällspromenader i mörkret 🙂 tack!

    • Ohh ja, hösten är allt bra mysig med sina sprakande färger och friska, krispiga luft. För att inte tala om de mörka kvällarna när man kan lysa upp höstmörkret med massvis av levande ljus, kura in sig i varma, tjocka tröjor under en filt framför brasan 😀 Var årstid har sin tjusning:)

  2. Det låter fantastiskt gott. Kantareller är verkligen en höstdelikatess (måste bara komma ut i skogen och plocka några först ;))
    Fikonkrämen lät dessutom väldigt spännande – den skall jag testa inom kort!

  3. åh du är tillbaka jippi 🙂 med alla fina recept och kloka inlägg. tål inte mjölk sj men detta vill jag ju laga och bjuda nån på ändå så gott verkar det! hoppas att du mår allt bättre med sköldkörteln och så..
    kram!

    • Hej Hanna:) Vad glad jag bli att du uppskattar min comeback:) Sköldis är inte helt okej, men jag är under utredning hos en specialistavdelning. Jag har spelat in ett videoblogg just angående detta som finns några inlägg bakåt i tiden:) Salladen funkar alldeles utmärkt att avnjuta även utan fikonkrämen så du kan absolut ha den att bjuda på som tillbehör samtidigt som du själv också kan få en härlig smakupplevelse av enbart salladen:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s