Mandelflarn med chokladkräm

image

Ingredienser:

Mandelflarn

  • 1 dl sukrin gold
  • 1 dl flagad mandel
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • 1 dl kokos
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver

Chokladkräm

  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 5 st färska urkärnade dadlar
  • 2 tsk kakao
  • 1 krm ekologiskt vaniljpulver
  • 1 msk sukrin gold
  • kokosmjölk
  • 1 nypa salt

Utförande:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda samman ingredienserna till mandelflarnen och bred ut smeten tunnt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen cirka 15 minuter och låt svalna.

Tillred chokladkrämen genom att mixa chashewnötter, dadlar, sukrin, vaniljpulver och kakao. Späd med lite kokosmjölk åt gången tills det fått en tjock och krämig konsistens. Smaka av med en nypa salt.

Skär mandelflarnen i bitar, cirka 5 x 5 cm. Fördela chokladkrämen på hälften av kakorna och använd resterande hälft som lock.

Förvara i frysen eller servera omgående.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s