GI-knäcke med majsmjöl (glutenfritt)

Detta frökex är ett utav mina absoluta favoriter. Av alla frökex recept jag smakat och experimenterat fram så är ändå originalet det absolut bästa. Majsmjölet sätter pricken över i:et och ger knäcket en mild smak av popcorn. Detta är lika gott att äta med pålägg som att dippa i en god guacamole.

Receptet är hämtat från: http://www.actic.se/inspiration/ata-ratt/majsknacke/

Ingredienser:

2 dl majsmjöl
½dl linfrön
½dl sesamfrön
¾ dl solroskärnor
¼ dl pumpakärnor
½dl olivolja
2 ½dl kokande vatten
Flingsalt med smak av vitlök

Tillagning:

Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla torra ingredienser utom flingsalt. Tillsätt olja och vatten och rör ihop. Dela degen i två lika stora delar och klicka ut på varsin plåt täckt med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå, kavla pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 45-60 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.

Bon Appetit! 😊

IMG_6846-0.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s